Hoe graag de Amerikanen ook anders zouden willen doen geloven, als mensen over de hele wereld aan auto’s denken, zullen zij het eerst aan Duitsland denken. Japan en de Verenigde Staten bieden beide sterke concurrentie, en Italië en Engeland bieden enkele luxe speciale auto’s, maar één land steekt boven de rest uit. Hier is hoe Duitsland erin slaagde de autohoofdstad van de wereld te worden.

Het is allemaal begonnen. In 1879 patenteerde een Duitse man genaamd Karl Benz de eerste interne verbrandingsmotor. Zonder deze uitvinding zouden de verschillende modellen voor wegvoertuigen (bijvoorbeeld op stoom) ons niet hebben gebracht waar we nu zijn. Een paar jaar later bouwde Benz ook wat wordt beschouwd als de eerste auto. Deze twee patenten zetten Duitsland op de kaart als de plaats waar het allemaal begon.

Traditie. Dit hangt samen met het laatste, maar uit de uitvinding van Karl Benz ontstond een autobedrijf dat er vandaag de dag nog steeds is – Mercedes-Benz. Het is indrukwekkend om een bedrijf te hebben met zo’n lange traditie dat nog steeds topkwaliteit produceert. De andere bedrijven die sindsdien zijn ontstaan, hebben naam moeten maken door te concurreren met de oorspronkelijke gouden standaard in de auto-industrie.

Snelheid. Ook al kunnen we het niet vaak wettelijk gebruiken, we willen graag weten of onze auto’s in staat zijn om elke andere auto op de weg te roken. Welnu, de Duitsers ontwerpen auto’s niet alleen om er snel uit te zien, maar ook om veilig met zeer hoge snelheden te kunnen rijden. Het Duitse snelwegennet kent vaak geen verplichte snelheidslimiet, waardoor bestuurders hun paardenkrachten kunnen gebruiken. Auto’s daar moeten kunnen presteren bij deze topsnelheden, en Duitse auto’s doen dat.

Precisietechniek. Duitse auto’s worden gebouwd door zeer professionele ingenieurs die een beroepsopleiding kiezen nog voor ze het equivalent van de middelbare school hebben afgemaakt. Productie is een gerespecteerd gebied in het land, en de mensen zijn trots op het vakmanschap waar hun automerken een reputatie voor hebben opgebouwd.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Marketing. Uiteindelijk, zelfs met een geweldig product, komt veel van hoe we auto’s zien neer op succesvolle marketing. Audi, Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW en Porsche hebben allemaal zeer positieve associaties in de geest van het publiek, niet alleen omdat ze voertuigen van hoge kwaliteit zijn, maar ook omdat ze zeer succesvolle marketingcampagnes hebben. Zelfs na twee wereldoorlogen tegen de Duitsers, tijdens welke Volkswagen hielp hun oorlogsmachine te voeden, was VW in staat om Amerikanen, slechts een paar decennia later, ervan te overtuigen dat zij het vredelievende bedrijf waren van de VW Bus en de Love Bug. Dat is nog eens goede marketing.

Dus, als je je afvraagt waarom Duitsland wordt gezien als de koning van de auto’s, onthoud dan deze punten. Vanaf het allereerste begin hebben ze uitmuntendheid geproduceerd en de auto’s van de toekomst geïnnoveerd.