Het is erg leuk om voor een tweedehands auto te gaan shoppen. Natuurlijk wil je geen miskoop doen, dus het is belangrijk dat je goed weet wat je koopt. Een tweedehands auto kun je zowel particulier als bij een erkend autobedrijf kopen. Een interessant feitje is dat een tweedehands auto vaak goedkoper is dan een splinternieuw model. In deze blog lees je waarom het kopen van een occasion interessant kan zijn en waar je bijvoorbeeld op moet letten als je een tweedehands trekhaak aanschaft voor je auto.

Wat zijn de allergrootste voordelen?

Een tweedehands auto is erg fijn op het moment dat je naar een nieuwe auto op zoek bent, maar je toch wat geld wil besparen. Wist je dat je voor een occasion vaak ook een lagere verzekeringspremie betaald? Dit komt doordat de auto al wat ouder is en de nieuwwaarde niet meer zo hoog ligt. Daarnaast heeft een occasion vaak geen all-risk verzekering nodig. Heb je nog een hoop contant geld in huis? Dan kun je vaak meer van de prijs voor de occasion afkrijgen als je de verkoper verteld dat je contact wil betalen.

Daarnaast kun je een occasion direct mee naar huis nemen. Splinternieuwe auto’s hebben vaak een levertijd en dienen nog naar je smaak samengesteld te worden. Dit kost tijd en soms heb je simpelweg geen tijd om lang op een nieuwe auto te wachten. Als je vandaag een auto nodig hebt, kun je een tweedehands auto vandaag nog kopen en erin naar huis rijden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands trekhaak?

Wil je graag een tweedehands trekhaak kopen? Dan is het belangrijk dat je een aantal belangrijke factoren in je achterhoofd houdt. Niet elke trekhaak is voor elk type auto geschikt. Sommige trekhaken passen niet op bepaalde auto’s. Check dus goed of de tweedehands trekhaak op je auto bevestigt kan worden. Daarnaast is het belangrijk dat de trekhaak Europees gekeurd is, anders voldoet de tweedehands trekhaak niet aan alle eisen en daar kun je een vervelende boete voor krijgen. Het keurmerk van de trekhaak vind je in de vorm van een sticker op de achterkant terug.

Heb je niet zo veel verstand van trekhaken? Vraag dan eerst iemand om advies of neem iemand mee die de trekhaak voor je kan bekijken. Op die manier bega je geen miskoop en weet je zeker dat je iets aan de tweedehands trekhaak zal hebben.