Het hebben van een mooie auto is een droom van velen. De wagen die je rijdt is toch een beetje je visitekaartje en daarom betalen veel mensen een hoop geld om in een chique exemplaar te kunnen rondrijden. Maar wat nou als je ook een dure auto wil, maar het geld hiervoor niet op je rekening hebt staan? Misschien is leasen dan wel wat voor jou! De keuze is ruim, voor weinig geld kun je bijvoorbeeld al een occasion leasen. De voordelen van zo’n lease auto staan hier op een rijtje.

Geen onverwachtse hogen kosten

Bij een leasecontract zitten veel kosten al inbegrepen. Een dure auto is mooi, maar dit betekent ook dat wanneer je schade hebt aan de auto, of er is om een andere reden reparatie nodig, je gelijk diep in de buidel zal moeten tasten. Dit is niet het geval bij een leaseauto. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag, waarbij de kosten voor dit soort reparaties vrijwel altijd inbegrepen zijn. Dit betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken om onverwachts hoge kosten.

Aanschafprijs

Een nieuwe auto kopen is duur, en al helemaal als jij je zinnen hebt gezet op een van de luxure exemplaren. Je zal dan waarschijnlijk ook flink moeten sparen, wil je genoeg geld hebben om zo’n luxe aankoop te kunnen doen. De reden dat zoveel mensen kiezen voor leasen is omdat je hierbij niet te maken hebt met zo’n hoge aanschafprijs. Je hoeft dus niet eerst lang te sparen. Natuurlijk sluit je een contract af, dus je zal maandelijks betalen voor je auto, maar je hoeft in elk geval niet in een keer een grote uitgave te doen.

Elektrisch rijden

Is elektrisch rijden helemaal jou ding, maar twijfel je nog over de hoge kosten voor het kopen van een elektrische auto? Ook dan zijn er mogelijkheden. Elektrisch leasen is namelijk enorm aan het groeien. Daarnaast hebben deze auto’s een steeds luxere uitstraling, waardoor je ook nog eens indruk kan maken terwijl je beter bezig bent voor het milieu. Daarnaast zijn elektrische auto’s allemaal nog relatief nieuw, waardoor ze zelfs tweedehands weinig kilometers op de teller hebben staan. Voor relatief weinig geld dat je maandelijks betaald voor deze auto, heb je er veel profijt van. Daarbij komt ook nog eens dat je geen benzine meer betaald, en daarmee veel geld kunt besparen.