Veel mensen kiezen ervoor als zij een aanhanger nodig hebben deze te huren. Bij aanhanger huren utrecht heb je gemakkelijk en snel de huur van een aanhanger geregeld. Maar op den duur en bij vaak gebruik van de aanhanger is het voordeliger om er eentje aan te schaffen. Op internet kun je veel aanbod vinden in zowel nieuwe als tweedehands aanhangwagens. Eenmaal in het bezit van zo’n aanhanger zal je deze goed moeten onderhouden. Door goed onderhoud gaat de aanhangwagen langer mee en het is bovendien een stuk veiliger. In deze blog kan je lezen hoe je je aanhangwagen onderhoud.

Na 100 kilometer

Wanneer je een nieuwe aanhangwagen hebt gekocht dien je na de eerste 100 kilometer al een check uit te voeren. Het gaat hierbij om het aandraaien van moeren. Hiervoor hoef je overigens niet voor naar een garage, dit kun je zelf thuis ook doen. Op internet kun je precies lezen hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast kun je dit moment ook gebruiken voor de eerste poetsbeurt van een aanhangwagen. Of dit al nodig is hangt natuurlijk af van de omstandigheden waarin je gereden hebt met de aanhanger. Een schoonmaakbeurt doe je gemakkelijk met de hogedruk spuit.

Na 1.000 kilometer

Na 1.000 kilometer is het tijd voor de eerste inspectie van de aanhanger. Deze inspectie hoeft helemaal niet veel geld te kosten, maar is wel heel belangrijk omdat kleine tekortkomingen nu nog snel kunnen worden opgelost. Als je dit te lang uitsteld heb je kans dat dit veel duurder gaat uitvallen.

Na 10.000

Je hebt ondertussen 10.000 kilometer gereden met je aanhangwagen. Daarmee wordt het tijd dat de aanhanger voor de eerste grote onderhoudsbeurt gaat. Wanneer je een tweedehands aanhanger hebt gekocht is het verstandig om deze beurt al eerder in te plannen. Je zal met je aanhanger naar een vak garage toe moeten. Voor auto’s is er een vastgestelde APK, maar deze is er nog niet voor aanhangers. Gelukkig is er wel een andere checklist, die van BOVAG, die de meeste experts hanteren. Na deze onderhoudsbeurt kun je het beste elk jaar opnieuw naar de vak garage gaan voor een check.

Toch te veel werk?

Zoals je ziet is het onderhouden van je aanhanger een vaak terugkomend klusje. Als dit niet voor jou is weggelegd kun je toch beter kiezen voor het huren van een aanhanger zoals bij aanhanger huren eindhoven. Zo ben je verzekerd dat jij niet voor de tijd en kosten van onderhoud hoeft te zorgen.