Bent u op zoek naar een elektrische scooter, maar weet u niet hoe u het juiste model moet kiezen? Je bent zeker niet de enige. Deze gids zal de basiskenmerken van elektrische scooters uitleggen en u helpen het model te kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

Een elektrische scooter is een compact voertuig voor korte afstanden, vooral geschikt voor stedelijke gebieden. Hij is zeer gemakkelijk te besturen en te controleren en dankzij een opvouwbaar frame kunt u hem vrijwel overal mee naartoe nemen. Elektrische scooters zijn relatief nieuw op de markt, maar ze hebben zeker een toekomst als gemakkelijk op te bergen en ecologische voertuigen in grotere steden, omdat ze perfect zijn voor het soepel omzeilen van druk verkeer. Ze zijn ook zeer geschikt voor korte ritjes, snelle boodschappen of als vervoer naar de dichtstbijzijnde kroeg.

Voordelen van elektrische scooters:

Slim vervoer – Met een elektrische scooter kom je overal. Dat is waarom het zo’n groot voordeel is, vooral in grotere stedelijke gebieden. Dankzij de eenvoudige bediening en het compacte formaat zijn ze vooral handig als je snel een kortere afstand moet overbruggen.

Nieuw soort plezier – rijden op een elektrische scooter is niet alleen een praktische manier om je door een stad te verplaatsen, maar ook een geweldige manier om je vrije tijd door te brengen. U kunt hem voor uzelf of voor uw kinderen kopen, zodat zowel u als uw gezin er veel plezier aan beleven, thuis of op vakantie.

Milieubescherming – Zoals de naam al doet vermoeden, worden elektrische scooters aangedreven door batterijen. De accu kan binnen enkele uren worden opgeladen en dan bent u vrij om een nieuwe rit te beginnen. Het rijden op een elektrische scooter helpt je dus het milieu te sparen.

Opvouwbaar frame – Elektrische scooters zijn zo gemaakt dat ze snel en gemakkelijk opgevouwen kunnen worden. Mocht je niet meer op de scooter willen rijden of is de accu leeg, dan kun je hem snel inklappen en te voet verder gaan.

Uitgelicht: FastFuriousScooters.nl e-cruiser in3

Eenvoudig gebruik – Iedereen kan een elektrische scooter eenvoudig gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is hem aan te zetten, van de grond af te duwen en op te stijgen. Dankzij een gemakkelijk af te lezen display, eenvoudige snelheidsinstelling en een effectief remsysteem heeft u de scooter volledig onder controle.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een elektrische scooter?

Als je besloten hebt om een elektrische scooter te kopen, kun je het beste eerst nadenken over wat je ervan verwacht. Naast het ontwerp zijn ook andere factoren van belang, zoals gewichtslimiet, maximale actieradius, vermogen, maximale snelheid, enz. De volgende punten moeten u helpen vertrouwd te raken met de factoren die u zullen helpen beslissen welke scooter voor u ideaal zal zijn.

GEBRUIK

Focus in eerste instantie op hoe en hoe vaak je de scooter wilt gebruiken. Als je een betrouwbaar vervoermiddel nodig hebt naar je werk of school, is het beter om een geavanceerder model te kiezen met een hogere accucapaciteit en een beter motorvermogen. Als je echter een scooter koopt voor het plezier en occasionele uitstapjes, kun je er een kiezen met een lagere prijs.

FRAME / GEWICHTSLIMIET

Het maximale gewicht van een elektrische scooter wordt bepaald door de stevigheid van het frame. Alle elektrische scooters kunnen het gewicht van een volwassene dragen, maar sommige zijn steviger dan andere. Wij bieden scooters met een gewichtslimiet tussen 100-150 kg, afhankelijk van voor wie je ze koopt.

De meeste elektrische scooters hebben een opvouwbaar frame, waardoor ze gemakkelijk van plaats naar plaats te vervoeren zijn. Ook dan is het beter om na te gaan hoe makkelijk de scooter op te vouwen is en hoeveel hij weegt. Houd daarom bij de keuze van een scooter rekening met hoe vaak je hem gaat dragen en hoeveel tijd je hebt om hem in en uit te vouwen.

Tip: elektrische step leasen FastFuriousScooters.nl

BEREIK

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een elektrische scooter is de maximale actieradius voor één accucyclus. Individuele scootermodellen kunnen aanzienlijk verschillen in hun maximale actieradius (aangegeven in km of in minuten). Vergelijk de parameters van individuele scooters en kies een scooter met een maximaal bereik dat aan je eisen voldoet. Natuurlijk, het grootste bereik wordt geleverd door de duurste modellen met hoogwaardige accu’s.

BATTERIJ

De accucapaciteit gaat hand in hand met de maximale actieradius van de scooter. De maximale actieradius ligt meestal ergens tussen de 40 minuten en enkele uren. De accucapaciteit hangt echter ook af van het terrein, de rijstijl en het gewicht van de berijder. Op het display van de scooter kun je zien hoe vol de accu nog is. Over het algemeen geldt: hoe hoger de accucapaciteit (Ah), hoe groter de maximale actieradius.